Bertolf
Normaal 18 euro
Vrienden 16,50 euro
CJP/student 16,50 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
Try out
woensdag 16 januari, 20:30 uur
Bertolf
Soelaas

‘Er zijn volgens mij twee soorten muziekliefhebbers: zij die door muziek in hun stemming bevestigd willen worden en zij die muziek gebruiken als stemmingsregelaar.’
In Soelaas onderzoekt Bertolf hoe dat bij hem zelf zit. Waarom schrijft híj eigenlijk liedjes? Om een gevoel te uiten of juist om iets op te lossen? Misschien allebei? Hoe zit dat bij andere liedjesschrijvers die hij bewondert? Bertolf speelt muziek van zijn nieuwste album en de allermooiste liedjes van z’n vorige platen. Al dit fraais wordt aangevuld met songs van zijn muzikale helden zoals Paul McCartney, Bob Dylan en Paul Simon. Daarbij probeert hij zingend, spelend en vertellend soelaas te bieden, op zoek naar de schoonheid en de troost.

Na twee succesvolle theatertournees met de band Her Majesty, een tournee met Kasper van Kooten en zijn vorige theaterprogramma Bloedlijn (waarin hij zich ontpopte tot erg prettige verteller) keert Bertolf nu terug in de theaters met een fonkelnieuwe CD op zak, tevens getiteld Soelaas.

Bertolf Lentink speelde eerder in de band van Ilse DeLange. Zijn solo-carriere explodeerde in 2008 met de hitsingle Another Day. In 2010 won hij een Zilveren Harp en maakte sindsdien vijf door pers en publiek zeer goed ontvangen solo-albums.

‘Zo zuiver gezongen en zo precies gearrangeerd klinken singer-songwriters zelden’ (De Volkskrant over First & Then)

‘Een concert met humor, zelfspot en zeer hoge muzikale kwaliteit. Een voorstelling van het hoogste niveau’. (VPRO 3voor12 over Bloedlijn)

‘Zijn gitaarwerk en songs staan in Nederland op eenzame hoogte’. (Noord-Holland Dagblad over First & Then)