Normaal 17,50 euro
Vrienden 16 euro
CJP/student 16 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Theater
woensdag 20 maart, 20:30 uur
Bambie
Bambie nul

Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter begonnen eind 2015 – na een stille 4 jaar – weer bij de basis: met zijn tweeën op de vloer uitzoeken waar het om gaat in een voorstelling zonder vooropgezet concept of plan.

Dat begint ongeveer zo: Twee mannetjes zijn op zoek naar de Betekenis der Dingen. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven, moeder natuur, het wonder der techniek, de liefde en Het Hogere, maar staan zichzelf daarbij in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt wel per ongeluk kapot.

Bambie Nul is filosofische en fysieke slapstick over de treurnis èn de schoonheid van de mislukking. Inspiratiebronnen zijn Flauberts roman Bouvard & Pécuchet, het onverwoestbare nummer Ne me quitte pas en het zwarte schilderij van Malevich (onder het motto ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’).

Bambie Nul speelde tot nog toe in zeer beperkte mate in een drietal theaters in Nederland en in september op het Bejing Fringe Festival en het Hangzhou Festival in China. Nu zijn de bambies eraan toe deze parel te delen met een groter publiek.