Arzbach, Brunt & Smit
Normaal € 16
Vrienden € 14,50
CJP/student € 14,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
zaterdag 17 maart, 20:30 uur
Arzbach, Brunt & Smit
De geest van Jan Wolkers

★★★★ NRC: “Heldere gitaren met uitschieters: alsof je Wolkers hoort praten”

Gitarist Nico Arzbach is in 1981 één van de oprichters van popgroep De Dijk. Een paar jaar later komt saxofonist Roland Brunt de band versterken. Tijdens een sabbatical (in 2012) komen ze in contact met tekstschrijver Peter Smit, met wie ze twee cd’s maken. Onder de naam Arzbach, Brunt & Smit treden ze op in o.a. De Rode Hoed, De Balie, Paradiso en Theater Bouwkunde.

Hun muziek wordt in Het Parool omschreven als: ‘geënt op Todd Rundgren en Little Feat, goed verzorgd en met een stevig en helder geluid’. Over de teksten: ‘ruig romantisch, soms melancholiek. Niveau: uitstekend.‘ 

In 2014 schrijven Arzbach, Brunt & Smit het nummer ‘De Geest van Jan Wolkers’. Het nummer geeft inspiratie voor meer liedjes over deze beroemde en veelbesproken schrijver, beeldhouwer, kunstschilder en natuurvriend. Het resultaat is hun derde cd, die de kern vormt van dit nieuwe literaire muziekprogramma. De beste nummers van de andere cd’s ‘Zeilen op een Vreemde Zee’ en ‘Nieuw Gezicht’ en een paar De Dijk klassiekers maken de avond compleet.

Klik hier voor het lied ‘De Geest van Jan Wolkers’:

Nico Arzbach: gitaar, zang
Roland Brunt: saxofoon, dwarsfluit, zang
Peter Smit: voordracht

Eén pan, dertien borden. Het vlees is op drift. Na het eten leest vader de Heilige Schrift Daarna snel naar buiten, om een paap neer te slaan Ook al regent het kikkers, bij een bloedrode maan.
Uit het lied ‘Terug naar Oegstgeest’

 

In het kader van de Deventer Boekenweek