Amsterdams Kleinkunst Festival
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Cabaret
zaterdag 21 december, 20:30 uur
Amsterdams Kleinkunst Festival
Finalistentournee

★ Drie winnaars op één avond! ★

Tijdens de AKF Finalistentournee zie je drie artiesten op één avond! Rosa da Silva, Meester Alex en EMMA. Eerdere finalisten waren onder andere Claudia de Breij, Van der Laan en Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Daniëlle Schel en Glodi Lugungu.

“Het Amsterdams Kleinkunst Festival is méér dan een wedstijd. Het is een talentontwikkelingstraject waarin jonge theatermakers met begeleiding van professionals in het vak kunnen doorgroeien” aldus de jury van de AKF Sonneveldprijs. Na een uitgebreide voorselectie, workshops, masterclasses, een try-out tournee, de halve finales én de finale in een uitverkochte Kleine Komedie, won Rosa da Silva de AKF  Sonneveldprijs en de AKF Publieksprijs 2019. Ook ontving zij de Shaffy Cheque: een bijdrage van 2.500,- euro voor de ontwikkeling van haar eerste avondvullende programma. “De jury ziet in Rosa een veelzijdig talent dat van het podium afspat” (AKF Juryrapport). Naast haar stond o.a. Meester Alex (begeleid door Lucas Thijs) in de zinderende finale.

 

Rosa da Silva – Daar moet je heen

Over de makers:
Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als kind meegedaan aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er – door een goed opgebouwde grap van Henny – werd gelachen om haar afkomst. Inmiddels woont ze in Amsterdam en is haar Portugese vader na het overlijden van haar Drentse moeder teruggegaan naar zijn geboorteland. Daardoor stuit ze op de lang uitgestelde vraag ‘Waar hoor ík thuis?’

Haar voorstelling Daar moet je heen bestaat uit scènes die worden afgewisseld met zang en muziek, waarbij Rosa wordt begeleid door multi-instrumentalist Remko Wind. De fado over Klazienaveen is het startpunt van haar zoektocht naar wie ze zelf is, waarbij de eeuwige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar is. Ze geeft je door haar personages een andere, schurende blik op de huidige maatschappij. Daarbij spaart ze niemand. Vooral zichzelf niet.

Biografie:
Rosa da Silva (1986) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze liep stage bij de voorstellingen Dantons Dood en Wreed & Teder van Toneelschuur Producties. Vlak daarna kreeg ze de rol van Anne Frank, in het theaterstuk ANNE.  Het seizoen erop speelde ze hoofdrollen in de musicals De Tweeling en RENT. In de zomers van 2017 (Veenhuizen) en 2018 (Koninklijk Theater Carré) speelde ze het zwakbegaafde meisje Aagje in de muziektheatervoorstelling Het Pauperparadijs. Samen met Huib Cluistra maakte ze de sketch-show GROOTS waarmee ze vijf weken in Tapas Theater te Amsterdam stond. Tot eind januari 2019 is ze te zien in de familievoorstelling Martin Luther King van theatergezelschap Urban Myth.

Rosa maakte in 2017 haar eerste solovoorstelling bij het Noord Nederlands Toneel (NNT), waarvoor ze samen met Daniël Lohues de muziek maakte. Deze voorstelling heeft ze doorontwikkeld, wat leidde tot het aanmelden voor het Amsterdams Kleinkunst Festival.

 Credits:
Tekst, spel en zang: Rosa da Silva
Muzikant: Remko Wind
Liedteksten en muziek: Daniël Lohues en Rosa da Silva
Dramaturgie & Advies: Ilke Paddenburg
Eindregie: Jeroen Woe

Website: www.rosadasilva.nl
Facebook: https://www.facebook.com/rosdasilva1986
Instagram: https://www.instagram.com/rosa.da.silva/
Interview Volgspot (NPO Radio 5): https://www.nporadio5.nl/volgspot/gemist/audio/338121/halve-finalist-akf-wim-sonneveldprijs-2019-rosa-da-silva

 

Meester Alex – Ben ik in één keer die gast

Meester Alex is die gast met een baard en een hoed. Maar hij is ook die gast die kan dansen, die graag ontbijt met chipskruimels uit zijn onderbroek, die gedichtjes schrijft, die kan zingen, en die moeiteloos een achterwaartse flikflak doet. Zo’n gast. Hij is bovendien zo’n gast die kan rappen, waarbij hij zich laat begeleiden door Lucas Thijs met gitaar en zang. In de voorstelling ‘Ben ik in één keer die gast’ heeft Alex het over de rollen die men in het leven aanneemt en de verwachtingen die daarbij horen. Hierin geeft hij op humoristische en soms verwarrende wijze een eigen kijk op dat wat men ‘ik’ noemt.

Biografie:
Meester Alex is een oorspronkelijke, ontwapenende rebel met vele kwaliteiten. Hij is sterk, stoer, rauw en kwetsbaar tegelijk. In zijn raps laat hij zien te beschikken over een virtuoos taalgevoel en ritme, gecombineerd met humor, zoals in het nummer ‘Krijg een dikke dan’. Met nummers als ‘Maarten van Rossem’ en ‘De Machine’ tonen Meester Alex en muzikaal begeleider Lucas Thijs hun muzikale kracht.

Credits:
Spel, tekst, concept: Meester Alex
Muzikaal begeleider: Lucas Thijs

Facebook: facebook.com/demeesteralex
Instagram: Instagram.com/meester_alex
Interview Volgspot (NPO Radio 5): https://www.nporadio5.nl/volgspot/gemist/audio/338116/halve-finalist-akf-wim-sonneveldprijs-2019-meester-alex

 

EMMA – Cocon 

Cocon is een muzikale zoektocht naar de identiteit van een nieuwe generatie. Een generatie die worstelt met de paradox van het erbij willen horen en het uniek willen zijn, en daarmee enkel lijkt te leven voor de bevestiging van anderen. Kunnen, en durven we nog echt authentiek te zijn? Wat zit er achter je naam, achter je profiel, achter je verhaaltjes? EMMA brengt een muzikale hunkering naar liefde, geborgenheid en verbinding.

Biografie:
EMMA is een muzikaal trio, bestaande uit Eva Fiselier, Mirjam Mertens en Maartje Goes. In samenwerking met tekst- en liedschrijver Maarten Hopman maken zij, vanuit hun millennial perspectief, voorstellingen over wat hen wel- of juist niet doet bewegen. Maartje, Mirjam en Eva zijn alledrie afgestudeerd aan de muziektheater opleiding van het ArtEZ conservatorium in Arnhem, waar ze elkaar hebben leren kennen. Muzikaliteit staat in hun maakproces voorop en ze delen een liefde voor meerstemmig zingen. Ook Maarten Hopman studeerde af aan de muziektheater opleiding van ArtEZ en specialiseerde zich in geëngageerd schrijven voor muziektheater.
EMMA was eerder al te zien op het Café Theater Festival in Utrecht en Zwolle, festival TREK, Stukafest en het Midzomergracht festival.

Credits:
Spel, zang en muziek: Eva Fiselier, Mirjam Mertens, & Maartje Goes
Tekst en muziek: Maarten Hopman

Website: www.emmamuziektheater.nl
Facebook: https://www.facebook.com/emmamuziektheater
Interview Volgspot (NPO Radio 5): https://www.nporadio5.nl/volgspot/gemist/audio/338119/halve-finalist-akf-wim-sonneveldprijs-2019-emma