Amsterdams Kleinkunst Festival
Normaal 16,50 euro
Vrienden 15 euro
CJP/student 15 euro
Plaats reserveren in ons restaurant?
Kleinkunst
vrijdag 23 november, 20:30 uur
Amsterdams Kleinkunst Festival
Finalistentournee

Na een uitgebreide voorselectie, een try-out  tournee, de halve finales én de finale in een uitverkochte Kleine Komedie, won Glodi Lugungu de AKF Sonneveldprijs en de AKF Publieksprijs 2018.
“De jury vond het een genot om naar Glodi te kijken en te luisteren. Hij is wat slungelig, maar stond zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het toneel. Zijn semi-naïeve presentatie koppelde hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen.” (Juryrapport).
Naast hem stonden Selma Visscher en Michel en Tim in de finale. Tijdens de Finalistentournee zie je alle drie de finalisten op één avond! Eerdere finalisten waren onder andere Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Yentl en de Boer en Stefano Keizers.

“Het Amsterdams Kleinkunst Festival is méér dan een wedstrijd. Het is een talentontwikkelingstraject waarin jonge theatermakers met begeleiding van professionals in het vak kunnen doorgroeien” aldus de jury van de AKF Sonneveldprijs.

 

Glodi Lugungu met Henk

Henk is een persoonlijk verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie. Glodi vertelt over zijn leven met een flinke dosis zelfspot en zijn moeder als stralend middelpunt. Glodi is een eigenwijze, optimistische, boeiende verhalenverteller met grote plannen voor de toekomst.

 

Michel & Tim met Wegens succes gestopt

In Wegens Succes Gestopt serveren Tim Niehe en Michel Doodeman talloze absurdistische, snelle sketches over gekke types op een bedje van menselijk onvermogen. Een voorstelling over identiteit, verandering en Gerri Eickhof.

 

Selma Visscher met Wat valt er te winnen

In een wereld die in brand staat, loopt Selma met een doosje lucifers rond. Omdat je vuur het beste met vuur kunt bestrijden. Niets zal worden ontzien, omdat dingen niet klein hoeven te zijn om ze uit te vergroten. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert Selma de kleinkunstarena binnen. Want als je er nog over kunt zingen, dan valt het allemaal nog best mee.