Normaal € 19,00
Vrienden € 17,50
CJP/student € 17,50
Plaats reserveren in ons restaurant?
Muziek
zaterdag 10 mei, 20:30 uur
Gerard van Maasakkers
Allez

Na Lijflied, zijn vorige, ingetogen programma, geeft Van Maasakkers  in ALLEZ nu woorden en muziek aan zijn levenslust.

Gerard van Maasakkers won in 2012 én in 2014 de Annie M.G. Schmidtprijs en werd uitgeroepen tot ereburger van zijn provincie. Maar de nuchtere Brabantse poëet heeft de blik alweer vooruit gericht. Zijn oeuvre, dat al gauw zo’n 35 jaar singer/songwriterschap behelst, wordt dit seizoen weer uitgebreid met tal van mooie nieuwe liedjes. Want ook boven de rivieren valt hij in de smaak met zijn melancholie en bijzondere aandacht voor het alledaagse.

Met liedjes die lekker in het gehoor liggen. En met groot gemak. Dat laatste is het geheim van de smid; het geheel is herkenbaar en toegankelijk. Het lijkt eenvoudig, maar het is zeer weloverwogen. Rob Ligthert zorgt voor een fijnzinnige theatrale regie en natuurlijk mogen de bijdragen van Peer Wittenbols niet onvermeld blijven. Van Maasakkers speelt met zijn vertrouwde gitarist: Harry Hendriks.

De pers over Gerards vorige programma Lijflied:

Gerard van Maasakkers zingt buitenwereldlijk mooi. Muzikaal zeer enerverend met afwisselend luisterliedjes, stevige blueskrakers en countryduetjes. Van Maasakkers weet zich gesteund door drie topmuzikanten die zijn fluwelen stem dragen naar waar en wanneer dan ook. De Telegraaf ****

Tal van mooie, persoonlijke songs, gezongen met veel gevoel, maar zonder hinderlijke pathos. NRC Handelsblad ****

Prachtige verwoord: in klare taal, niet hoogdravend en daardoor verschrikkelijk raak. Trouw

Teksten: Gerard van Maasakkers & Peer Wittenbols
Gitaar:Harry Hendriks
Techniek: Niels Koster & Rens van Dijk
Regie: Rob Ligthert