Skip to Content

Tosca Niterink & Anita Janssen
Literair
vrijdag 23 maart, 20:30 uur
Klimmen naar kruishoogte

Een voorleesvoorstelling met audio-visueel videogeschut van twee amateurpelgrims.

Tosca Niterink leest met haar warme, donkerbruine stem voor uit haar gelijknamige boek, de bestseller Klimmen naar Kruishoogte. De voorstelling is het humoristische verslag van een doldriest wandelavontuur, gelardeerd met hilarische mini-documentaires.

Ondanks aangeboren wandelschuwheid, rugzak-allergie en chronische vrees voor afritsbroeken, maakte het dappere duo een voettocht van maar liefst 1100 km, dwars door Spanje.

De Theatertroep
Theater
zaterdag 24 maart, 20:30 uur
Zonder toestemming

Aan het eind van de 19e eeuw werden de acts, dansjes, liedjes en performances van het Vaudevilletheater ontdaan van alle viezigheid en vunzigheid – ook wel Blue Material genoemd – en geschikt gemaakt voor alle seksen en leeftijden. Het theater werd een plek van brave borsten en morrelende moraalridders; een bastion van burgerlijkheid.

Zonder toestemming is een ode aan de anarchie. De Theatertroep verzamelt al haar Blue Material. Alle geschrapte acts worden ontschrapt.

Martin Simek

matinee
zondag 25 maart, 16:00 uur
Simek ontmoet Martijn Holtslag en Peter Drost

Simeks streven voortdurend in het moment zelf te leven maakt hem als kijker en luisteraar tot een zeer geschikt interviewer. Jarenlang heeft hij in opdracht van de RVU talloze prominenten en vooral veel gewone mensen laten vertellen over hun diepste zieleroerselen, motieven, angsten en verwachtingen. Altijd invoelend, meegaand en met begrip ontlokt hij zijn gasten uitspraken waarvan ze zelf niet eens wisten dat ze die ooit zouden doen. Het levert ‘prachtige radio’ en een interessante vorm van ‘theaterinterviews’ op. Het gesproken woord is bij uitstek Martins medium, dwars tegen de tijdgeest in.

In de nieuwe reeks interviews ‘Simek ontmoet’ treft hij zijn gasten in de setting van een theaterzaal. U bent als kijker en toehoorder getuige van de bijzondere intimiteit die Simek samen met zijn gasten weet op te roepen. Wat beklijft zijn fantastische verhalen.

Onze gasten zijn Martijn Holtslag en Peter Drost!

Theater Utrecht (Deventer Schouwburg)
Theater
Deventer Topstuk - In de Deventer Schouwburg
vrijdag 30 maart, 20:00 uur
Platonov

‘Platonov’ is het eerste avondvullende toneelstuk van Anton Tsjechov. En gelijk ook zijn meest onstuimige, waarin verlangens, dromen en liefde dwars door elkaar en alle sociale lagen heenvliegen. Vier vrouwen dingen naar de liefde van Misja Platonov.

In dit stuk over menselijke misverstanden en de kracht van de liefde vraagt de charmante, hoogopgeleide dorpsonderwijzer, die al zijn ambities begraven heeft, zich af wie hij moet kiezen en vooral waarom ze juist hem zo achternazitten.

Cameretten
Cabaret
vrijdag 30 maart, 20:30 uur
Finalistentournee

UITVERKOCHT! Klik hier voor een plaats op de wachtlijst…

Laat je verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers!

Cameretten Festival, dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Laat je vanavond verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers en zie de topcabaretiers van morgen!
3 voorstellingen voor de prijs van 1!

Mylou Frencken & Pieter Tiddens
Kleinkunst
zaterdag 31 maart, 20:30 uur
Omdat ik zoveel van je haat

Mylou Frencken en Pieter Tiddens hebben een liefdesrelatie. Maar niet met elkaar. Ze maken er wel samen een voorstelling over. Reizend in het busje onderweg naar de succesvolle RouwRevue ontstond het idee een trouwrevue te maken.

Hoe gaan we om met het liefdesleven? Je houdt van zijn ogen, maar die sókken. Je haat haar gedram, maar bemint haar geur. Liefde en haat kunnen niet zonder elkaar. Zelfs in bed zou je hem/haar weleens met lakens en al willen verscheuren. Bestaat eeuwige liefde nog of is er een houdbaarheidsdatum? Pieter is op weg naar zijn zilveren bruiloft en Mylou stort zich in een nieuw avontuur. De sfeer van de RouwRevue nemen zij mee. Openhartig, emotioneel, ketend en muitend.

Boekensalon
Literair
dinsdag 3 april, 20:30 uur
In het voetspoor van Redmond O'Hanlon

Uitverkocht! Klik hier voor een plaats op de wachtlijst…

Redmond O’Hanlon (1947) is een Brits schrijver die wereldberoemd werd met zijn reisboeken Into the Heart of Borneo (1984), In trouble again (1988) en Congo (1996). Als reisschrijver en avonturier treedt hij in de voetsporen van zijn negentiende eeuwse helden: ontdekkingsreizigers die de wereld afreisden als Alfred Russell Wallace en Charles Darwin. Garrelt Verhoeven gaat in gesprek – ditmaal in het Engels – met O’Hanlon over zijn werk en zijn negentiende eeuwse helden.

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 4 april, 21:00 uur
Met gastsolist Sietske Roscam Abbing

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals. De zestienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland, wordt elk concert aangevuld met een nationale of internationale solist. Deze maand zal zangeres Sietske Roscam Abbing de bigband komen versterken!

Yora Rienstra
Cabaret
try out
vrijdag 6 april, 20:30 uur
Eerlijk gezegd

Yora’s vorige drie cabaretvoorstellingen werden lovend ontvangen. Nee meer dan lovend! De Volkskrant noemt haar een ‘comédienne met diepgang’, Trouw is enthousiast over ‘haar elastieken lijf’ en De Telegraaf gaf haar laatste show zelfs 5 sterren. Dat neigt naar perfectie!

Ook toerde Yora met de succesvoorstelling PAAZ naar ‘t boek van Myrthe van der Meer. Overal uitverkocht. Echt waar. Ze is een van de presentatoren van het VARA tv programma RAMBAM. Met elk onderwerp het nieuws gehaald! Echt waar! Daarnaast presenteerde met Sander de Heer een weekendshow op Radio 2. Hoogste luistercijfers sinds 1950! Echt waar! Ik hoor u denken ‘verdient die vrouw niet een prijs?!’ Die heeft ze al. De Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Nog nooit iemand zo overtuigend gewonnen. Allemaal echt waar!

Marjolein Meijers
Muziek
zaterdag 7 april, 20:30 uur
Muziek!

Marjolein Meijers maakt muziek, al een leven lang. Ze staat nu ruim 40 jaar op de planken! Met bandjes, De Berini`s, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers.

MUZIEK! heeft veel nieuwe muziek, veel nieuwe liedjes, Nederlandstalig. Ga mee met Marjolein op een muzikale wereldreis. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika.

MUZIEK! staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit ook vol vrolijke en ontroerende verhalen.

MUZIEK! Bruist, zindert, lacht en ontroert.

MUZIEK! is een Wereldband!

Mart van Berckel (De Nieuwe Oost)
Theater
Extra voorstelling!
vrijdag 13 april, 20:30 uur
Blinden

 

“Een zeer geslaagd theatraal experiment” | Theaterkrant

Er is in de wereld steeds meer te zien. Gemiddeld kijk je acht uur per dag naar een beeldscherm waar de wereld aan je voorbij flitst. Dankzij alle online mogelijkheden voor het delen van afbeeldingen en video’s wordt de wereld elke dag onderworpen aan een lawine van nieuwe beelden. Neem je wel eens de tijd om echt te kijken? Hoe vaak verwonder je je nog over wat je ziet?

Mondo Leone
Muziektheater
zaterdag 14 april, 20:30 uur
Het lot van Loterijman

In 1959 is een veroordeelde Duitse oorlogsmisdadiger (die Nederland nooit meer in mocht) stiekem de grens overgestoken en naar Baarn gekomen om een schat op te graven die hij op 4 mei 1945 in het Baarnse Bos begraven had. Maar hij kon zijn oorlogsbuit niet meer vinden omdat de drie bomen die hij bij het verstoppen als referentie had gebruikt weg waren. In 1960 heeft de Nederlandse regering gezocht. En niks gevonden. Drie ministeries werkten daarna samen en gaven de oorlogsmisdadiger een tijdelijke verblijfsvergunning om het aan te komen wijzen. Maar hij kwam niet opdagen. Einde verhaal.

In 2016 ging verhalenjager Leon Giesen | Mondo Leone als gastconservator van het Nationaal Militair Museum op zoek naar de ware toedracht. En vond van alles. Onder andere een vergeten moord.

Diederik van Vleuten
Cabaret
werkvoorstelling
woensdag 18 april, 20:30 uur
Nog Nooit Vertoond

Een beeldreis door het familiearchief door een meesterverteller en zijn toverlantaarn.

In 2018 viert Diederik zijn debuut als schrijver van een rijk geïllustreerd boek over zijn familiearchief. Want er is zoveel nog niet verteld en vooral: nog nooit vertoond. Wat zou er gebeuren als hij die enorme schat aan oude foto’s voor een keer in het theater zou presenteren? Als hij zijn publiek anno 2018 een verdwenen wereld zou voortoveren van tropenhelmen en telegrammen, chaperonnes en schipbreuken.

Diederik van Vleuten
Cabaret
werkvoorstelling
donderdag 19 april, 20:30 uur
Nog Nooit Vertoond

Een beeldreis door het familiearchief door een meesterverteller en zijn toverlantaarn.

In 2018 viert Diederik zijn debuut als schrijver van een rijk geïllustreerd boek over zijn familiearchief. Want er is zoveel nog niet verteld en vooral: nog nooit vertoond. Wat zou er gebeuren als hij die enorme schat aan oude foto’s voor een keer in het theater zou presenteren? Als hij zijn publiek anno 2018 een verdwenen wereld zou voortoveren van tropenhelmen en telegrammen, chaperonnes en schipbreuken.

Alex Ploeg
Cabaret
try out
vrijdag 20 april, 20:30 uur
DEBUUT

Alex snapt de dingen heus wel. Hij is gewoon wie hij is: een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, maar dat liever toch even komt doen.

In 2016 stond Alex in het voorporgramma van Ronald Goedemondt en won hij de Publieksprijs van Cameretten: ‘Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein.

Begin van dit theaterseizoen was Alex al te zien in het voorprogramma van Erik van Muiswinkel!

Helmert Woudenberg
Theater
zaterdag 21 april, 20:30 uur
Mozes

Na zijn alom geprezen solo’s over oa. Fortuin, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich in zijn vijftiende solo over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst.

Ik ben al niet meer wie ik was, maar ook nog lang niet wie ik worden moet. Ik ben noch de één noch de ander. Hoe verschrikkelijk het ook was, ik blijf neigen naar het oude, en schrik, hoezeer ik er ook naar verlang, voor het nieuwe terug.

Cuarteto Lunares
Muziek
zondag 22 april, 16:00 uur
A horas troncas

Cuarteto Lunares is een nieuw en excellent tangokwartet uit Frankrijk.

Cuarteto Lunares’ bandoneoniste Carmela Delgado wordt op dit moment internationaal gezien als het grootste talent op dit voor de tango iconische instrument. Zij studeerde bij meesterbandoneonist Victor Villena, die we in Nederland kennen van zijn indrukwekkende concerten met zijn Quinteto El Después.

Cuarteto Lunares laat u via deze schitterende en verrassende orchestraties kennismaken met de belangrijkste hedendaagse Argentijnse componisten als Camilo Ferrero, Ramiro Boero en Bastien David.

Na vele concerten in Frankrijk en een succesvolle tournee van Cuarteto Lunares in Buenos Aires, afgelopen oktober, is nu ons land aan de beurt om kennis te maken met deze vier geweldige, jonge musici. De toekomst van de tango is bij Cuarteto Lunares in goede handen.

Tg De Vlieg (Keesen&Co)
Theater
Deventer Topstuk!
woensdag 25 april, 20:30 uur
Zoetstof

Deventer Topstuk! – Een bittere familiekomedie

Het is augustus en het is warm.
Drie broers, die elkaar maanden hebben ontlopen na de dood van hun moeder, zijn plots weer op elkaar aangewezen. Hun vader heeft zich uit het niets in coma gezopen en is kort daarna overleden. Ondanks de verlammende hitte moet het huis waarin ze zijn opgegroeid worden leeggeruimd. Alle drie zijn vooral bezig met hun eigen problemen en houden elkaar op afstand met scherpe verwijten, liefdevolle beledigingen en pijnlijke herinneringen. Maar terwijl de broers zich staande proberen te houden ontrafelt het echte verhaal achter het comazuipen van vader en blijken ze elkaar meer nodig te hebben dan gedacht. Terwijl het huis langzaam zijn kookpunt bereikt brokkelt de laatste suikerlaag af en blijft er niets dan bittere familieverhoudingen over.

Zoetstof is een vrolijke familietragedie over het verzinken in oude patronen waaruit je dacht voorgoed ontsnapt te zijn.

Wie Walvis
Kindervoorstelling
zondag 29 april, 15:00 uur
Blauw Gras (6+)

Een vrolijke voorstelling boordevol bluegrass muziek over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende.

Op een boerderij waar blauw gras wordt gemaakt wonen opa, moeder, zoon Woody en dochter Sue. Iedere dag speelt opa op zijn banjo en zingt de familie met elkaar over het leven. Allemaal hebben ze grote dromen, maar veel gebeurt er niet op het platteland.

Op een dag wordt de familie opgeschrikt door de komst van een vreemd huisje dat plots op het erf staat. De schoorsteen rookt en er klinkt muziek. En die muziek lijkt in niks op de bluegrass die zij altijd met elkaar spelen.

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 2 mei, 21:00 uur
Met gastsolist Herman Nijkamp

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals. De zestienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland, wordt elk concert aangevuld met een nationale of internationale solist. Deze maand is dat zanger Herman Nijkamp.

Patrick Laureij
Cabaret
dinsdag 8 mei, 20:30 uur
EXTRA VOORSTELLING

Patrick Laureij was te laat met het inleveren van een tekst voor deze website. Wij als theater willen u, het geliefde publiek, laten weten dat wij dat spijtig vinden, maar als we zelf iets over hem verzinnen doen wij u tekort. Deze tekst is trouwens geschreven voordat zijn eerste show, Dekking Hoog, is opgenomen. Wij gaan ervan uit dat wanneer u dit leest, het is uitgezonden en we allemaal weten wie hij is en niet kunnen wachten om hem live te zien. Ik krijg nu wel een app binnen van Patrick, hij schrijft: “zeg dat alle lekkere wijven vooraan moeten zitten”.
Nou goed, voor de zekerheid hier wat citaten over hem:

Patrick Laureij
Cabaret
woensdag 9 mei, 20:30 uur

Patrick Laureij was te laat met het inleveren van een tekst voor deze website. Wij als theater willen u, het geliefde publiek, laten weten dat wij dat spijtig vinden, maar als we zelf iets over hem verzinnen doen wij u tekort. Deze tekst is trouwens geschreven voordat zijn eerste show, Dekking Hoog, is opgenomen. Wij gaan ervan uit dat wanneer u dit leest, het is uitgezonden en we allemaal weten wie hij is en niet kunnen wachten om hem live te zien. Ik krijg nu wel een app binnen van Patrick, hij schrijft: “zeg dat alle lekkere wijven vooraan moeten zitten”.
Nou goed, voor de zekerheid hier wat citaten over hem:

Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönberg (Deventer Schouwburg)
Theater
Deventer Topstuk - In de Deventer Schouwburg
vrijdag 11 mei, 20:00 uur
Salam

Grote, religieuze en maatschappelijke conflicten teruggebracht tot de menselijke maat.

Alle grote verhalen beginnen met een klein verhaal. En vrijwel alle wereldconflicten vanuit teleurstelling of pijn. Nu de spanningen tussen de westerse en de Arabische wereld, tussen de Islam, het Jodendom en het Christendom steeds vaker oplopen, nemen het Noord Nederlands Toneel (NNT), Club Guy & Roni en Asko|Schönberg de theaterbezoeker mee naar hoe het allemaal begon: een vader die niet weet hoe hij zijn vaderliefde moet tonen en twee broers die uit elkaar worden gedreven. Het verhaal van Abraham, gespeeld door Jack Wouterse.

Mugmetdegoudentand
Theater
zaterdag 12 mei, 20:30 uur
De Eurocommissaris

De Eurocommissaris is een geestige voorstelling waarin Joan Nederlof het publiek meevoert in de gedurfde gedachtestroom van de fictieve – doch zeer populaire – eurocommissaris Charlotte Hajenius.

Zoals zovelen, wist Nederlof weinig over de Europese Unie. Een gat in de theatermarkt, dacht ze in 2015. Vanuit haar eigen nieuwsgierigheid, onwetendheid en vragen maakte ze een solovoorstelling over dit complexe maar belangrijke onderwerp. En de vraag drong zich op of een democratisch, verenigd Europa wel haalbaar als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven.

We zijn inmiddels bijna twee jaar verder en Europa is ingrijpend veranderd. Tijd dus voor een nieuwe versie van De Eurocommissaris.

Spanjers, Planteijdt, Dijsseldonk
Muziek
vrijdag 18 mei, 20:30 uur

Hoe goed kunnen drie stemmen bij elkaar passen?
Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar in hun liefde voor de legendarische muziek van The Band, en gaan samen op soortgelijke wijze vocaal te werk. Drie karakteristieke leadzangers dus, die om elkaar heen lijken te cirkelen en dan weer prachtig samenvallen.

Bovendien hebben we hier te maken met drie voortreffelijke instrumentalisten en songwriters.
Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelt piano en hammond bij o.a. JW Roy, Fréderique Spigt en Normaal. Onder de naam ‘Birdcatcher’ bracht hij een prachtig soloalbum uit.

Bellevue Theaterproducties
Theater
zaterdag 19 mei, 20:30 uur
Niemandsland

Een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen.
Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidsmigrant.
Wat proberen hun gezamenlijke herinneringen uit het verleden hen nu te vertellen? Waar zijn we thuis? Kunnen we wonen in de muziek, of alleen in de stilte van een huis?

In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen, waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten.