Skip to Content

Binnenkort


23/05: - Boekensalon
04/08: - Poëziefestival Het Tuinfeest
07/09: - Dolf Jansen
08/09: - Julika Marijn
13/09: - Youp van 't Hek
14/09: - Katinka Polderman
15/09: - Vrijdag & Sandifort
22/09: - Pieter Derks
23/09: - Simone de Jong
25/09: - Martijn Koning

Reserveren

Op de begane grond van Theater Bouwkunde is Restaurant Bouwkunde gevestigd. Wilt u reserveren?

Nieuwsbrief

Tijdens het theaterseizoen versturen wij eens per twee weken een digitale nieuwsbrief. Hierin leest u het laatste nieuws over de voorstellingen. Bovendien maakt u dan kans op aantrekkelijke kortingen!


Arnon Grunberg & Jeroen Hermkens

Woensdag 23 mei – Boekpresentatie + Expositie

‘Het naaktmodel kijkt terug en ziet alles’

De bijzondere bibliofiele uitgave Het model, de schilder en de schrijver is het resultaat van de samenwerking tussen schrijver Arnon Grunberg en kunstenaar Jeroen Hermkens. In de zomer van 2017 gingen zij op zoek naar het naakt. Niet zo maar naakten, maar mensen met een verhaal. Telkens tekende of schilderde Hermkens het naakt terwijl Grunberg een gesprek voerde met het model (man/vrouw). Zo ontstonden indringende naaktportretten in woord en beeld.

Garrelt Verhoeven, directeur van Deventer Verhaal, gaat tijdens deze Boekensalon in gesprek met Arnon Grunberg en Jeroen Hermkens over hun bijzondere samenwerking en hun geschreven en geschilderde naaktportretten.

Na afloop van de salon wandelen we gezamenlijk van het theater naar Boekhandel Praamstra aan de Brink, waar de expositie geopend zal worden. Lees meer…