Skip to Content

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 1 april, 21:00 uur
Met gastsolist Ingolf Burkhardt (D) trompet

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals.

Cameretten
Cabaret
vrijdag 3 april, 20:30 uur
Finaletournee

Laat u verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers!

Stefan de Walle - Nationale Toneel
Theater
zaterdag 4 april, 20:30 uur
Op een mooie pinksterdag

Een man vertelt het verhaal van een stormachtige relatie en het noodlot dat hem trof. Hij trekt zijn sportschoenen aan en probeert letterlijk van alles weg te lopen. Maar door te rennen gaat hij weer ademen en wordt hij terug het leven in gedwongen. Op een mooie Pinksterdag is een ode aan hen die hun leven weer moeten oppakken na een immens verlies.

Keesen & Co
Theater
woensdag 8 april, 20:30 uur
Beton

‘Een boze komedie over vaders en zonen’

Een zoon komt op bezoek bij zijn bejaarde ouders. Dat gebeurt niet vaak want hij heeft geen goede verhouding met zijn vader. Jaren geleden zette hij zich woedend af tegen alles waar zijn vader voor stond. Tegen geld verdienen en alles wat ‘burgerlijk’ was. En al leidt hij inmiddels een geregeld bestaan, tussen hem en zijn vader is het nooit goed gekomen.

De Andersons
Muziek
vrijdag 10 april, 20:30 uur
In gesprek met mijn moordenaar

Vergeet The Killing, vergeet Stieg Larsson; de meest opzienbarende Scandinavische thriller is echt gebeurd.
Op 28 februari 1986 wordt de Zweedse premier Olof Palme neergeschoten. Ondanks het feit dat het dossier inmiddels 225 meter lang is, 130 mensen uit zichzelf hebben bekend en er honderden verdachten en theorieën zijn, is de moord vandaag de dag nog altijd niet opgelost.

De Nieuw Amsterdam
Theater
Deventer Topstuk
zaterdag 11 april, 20:30 uur
Pax Mama

PAX Mama
ik noem haar moeder
gewoon moeder
zoals ik haar altijd heb genoemd
zegt u ook maar moeder

Volksoperahuis
Theater
dinsdag 14 april, 20:30 uur
Hete peper

In Hete Peper reist de Nederlander Eric Coen voor het eerst in zijn leven naar Java. Hij bezoekt de resten van een suikerfabriek die decennialang werd gerund door zijn familie. Zijn vader is na de onafhankelijkheid van Indonesië naar Nederland vertrokken en heeft altijd gezwegen over zijn laatste jaren aldaar. Bij de restanten van de fabriek ontmoet Eric een stokoude Javaanse man die zijn vader gekend heeft. Maar ook hij hult zich in zwijgen. Door tussenkomst van de kleindochter van de oude Javaan, komen er echter toch fragmenten los van een heftige liefdesgeschiedenis. Langzaamaan tekent zich een verhaal af met een dramatische ontknoping.

ti-an-guis
Muziek
Deventer Internationaal
vrijdag 17 april, 20:30 uur

Het jonge wereldmuziekensemble ti-an-guis presenteert haar tweede programma. De leden van ti-an-guis zijn afkomstig uit Mexico, Brazilië, Portugal en Kroatië en ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Vanuit verschillende achtergronden werden zij in razend tempo een unieke eenheid. De innemende zangeres Lovorka is de ideale reisgids tijdens de swingende concerten van dit excellente kwintet.

Laura van Dolron
Theater
zaterdag 18 april, 20:30 uur
Mogelijkheden

Lizzy Timmers en Rogier Schippers (o.a. Het Volksoperahuis) spelen Mogelijkheden (Constellations) van de jonge en zeer succesvolle Britse toneelschrijver Nick Payne voor het eerst in Nederland.

The Daily Telegraph schreef over het stuk dat in 2012 een hit was op West End: “Dit uitzonderlijke nieuwe romantische drama weet in een uur meer te vertellen dan de meeste toneelstukken in drie uur kunnen. Het is speels, intelligent en barst van de ideeën, maar heeft ook een krachtige ondertoon van emotie.” *****

Klaas van der Eerden
Cabaret
vrijdag 24 april, 20:30 uur

AFGELAST

Uitgelezen Verhalen
Literair
extra voorstelling!
vrijdag 24 april, 20:30 uur
Bordewijk-salon

MET MARC KLEIN ESSINK, CARLA HARDY & LISA DE ROOY

Literatuur ontmoet theater: bekende acteurs dragen de mooiste korte verhalen voor. Een nieuwe aflevering van het Deventer initiatief Uitgelezen Verhalen. Deze vijfde aflevering draait om het werk van F. Bordewijk (1884-1965) en is de eerste Literaire Salon van het Bordewijkjaar.

Orkater i.s.m. Cello8tet
Theater
Deventer Topstuk - Deventer Schouwburg
donderdag 30 april, 20:00 uur
Een pure formaliteit

Topacteurs Pierre Bokma en Porgy Franssen staan voor het eerst samen op toneel, en wel in een muziektheatervoorstelling over twee mannen die elkaar onder de meest ongewone omstandigheden op de diepst mogelijke wijze leren kennen.

Tg BloodyMary
Theater
vrijdag 1 mei, 20:30 uur
Selma en Louise

Twee jeugdvriendinnen, Selma en Louise, hebben de provincie Overijssel na hun middelbare schooltijd snel achter zich gelaten. Allebei zijn ze vertrokken naar het Westen van het land en probeerden daar een volwassen leven op te bouwen. Nu, ruim 20 jaar later, ontmoeten ze elkaar weer naar aanleiding van het plotselinge overlijden van hun gemeenschappelijke jeugdliefde Steven.

Tim Fransen
Cabaret
Try out
zaterdag 2 mei, 20:30 uur
Het falliet van de moderne tijd

Een ongelooflijk grappig en slim joch met een uitdagende kijk op de wereld. Tijdens het Leids Cabaret Festival 2014 kreeg hij jury en publiek avond aan avond moeiteloos mee in zijn betoog.

PlanD
Kindervoorstelling
6+
zondag 3 mei, 15:00 uur
Zeehelden

Zeehelden gaat over een reis naar het onbekende. Het gaat over samenwerken, risico’s nemen en je angst overwinnen om ergens te komen. Het vergt moed en kracht om de verleidingen van de moderne maatschappij te weerstaan.

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 6 mei, 21:00 uur
Met gastsolist Mike Boddé

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals.

Beppe Costa & Meral Polat
Theater
vrijdag 8 mei, 20:30 uur
Ochtendzee

OCHTENDZEE is een persoonlijk muzikaal verhaal over migratie – over dromen van een beter leven, over verscheurd zijn tussen twee culturen, over verlangen naar huis, over bouwen een aan nieuw leven. Dit uitgangspunt is verbonden met de persoonlijke geschiedenis van de twee vocalisten van Merals Harem: Beppe Costa is migrant, kwam midden jaren 80 naar Nederland uit Italië. Meral Polat is een Nederlandse met Koerdisch-Turkse wortels.

Silvester
Cabaret
zaterdag 9 mei, 20:30 uur
Regels zijn regels

Regels, je moet je er aan houden. Je kan ze breken. Je kan er schijt aan hebben. Je kan er naar leven. Je bent ze op dit moment zelfs aan het lezen. Regels. Wie verzint die ondingen en hoe bepalen ze ons leven? Sommigen van ons zijn er meeloper door geworden, anderen anarchisten. De grote vraag is: Wie ben jij?

Karina Holla
Theater
reprise
dinsdag 12 mei, 20:30 uur
Fremdkörper

In Nazi-Duitsland neemt een arme vrouw de identiteit van haar overleden man aan. In een verscheurde samenleving probeert ze te overleven in een mannenwereld. Ook na de oorlog blijft ze dromen van haar oude leven.

Lebbis & Erik van Muiswinkel
Cabaret
Extra voorstelling! Try out
zaterdag 16 mei, 20:30 uur
Dubbelprogramma

BIJGEBOEKT: dubbelprogramma LEBBIS (Hans Sibbel) met ‘De Paardenpoetser’ en Erik van Muiswinkel met ‘De Olieworstelaar’!

Ter voorbereiding van hun nieuwe solovoorstellingen die Hans Sibbel en Erik van Muiswinkel komend seizoen in de theaters spelen, zijn de heren in mei en juni zes keer samen in de theaters te zien in Deventer, Den Haag, Wijk bij Duurstede en Amsterdam!