Skip to Content

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 4 maart, 21:00 uur
Met gastsolist Doug Webb (USA) saxofoon

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals.

Beatrice van der Poel
Muziek
vrijdag 6 maart, 20:30 uur
HeelHuids

Een warme gloedvolle stem. Met een rauw randje zingt Beatrice over de liefde, het afscheid en duivelse dillema’s… Beatrice werd door Maarten van Roozendaal aangespoord om in het Nederlands te gaan schrijven. Ze werkte o.a. met Paul de Munnik en vormt met Marcel de Groot een duo. Nu is haar derde album Heelhuids daar. 

Peter van Rooijen & Pieternel Osinga
Cabaret
zaterdag 7 maart, 20:30 uur
#aanstormend

#cabaret #muziek #stand-up #kleinkunst
Zin in een avontuur?
Twee voorstellingen voor de prijs van één!

Krokodil Theater
Kindervoorstelling
4+
zondag 8 maart, 15:00 uur
Over een kleine mol...

Een kleine mol, in de “grote” wereld, bijna blind en weerloos, heeft er genoeg van om gewoon zomaar over het hoofd te worden gezien! Vastberaden gaat hij op weg om zijn eigenwaarde en zijn eergevoel weer op poten te zetten. Kleine keutels, grote hopen, het was niet vaak zo interessant om zich met uitwerpselen bezig te houden.

Robert Jan Stips
Muziek
woensdag 11 maart, 20:30 uur
RJSolo

Robert Jan Stips was bij de geboorte van de Nederpop al vroeg van de partij met de vernieuwende bijdrage van zijn groep Supersister en is vandaag de dag nog altijd superactief met onder andere de Nits én zijn solo-programma RJSolo, waarmee hij aan de vleugel speelt, zingt en vertelt over al die songs en namen die voorbij komen.

Trouble Man / Frascati Producties / Sadettin Kirmiziyüs
Theater
vrijdag 13 maart, 20:30 uur
Hollandse Luchten II: Pandgenoten

‘In Holland staat een huis’. Met deze aloude waarheid zou deze tweede voorstelling in de reeks ‘Hollands Luchten’ kunnen beginnen. Het huis staat er, het wordt bewoond door Sadettin Kirmiziyüz en zijn partner Saar Vandenberghe, samen met hun pasgeboren zoon – maar daar eindigt de idylle. Want zomaar rustig wonen op de plek die hen dierbaar is – dat is vandaag de dag geen vanzelfsprekendheid.

Herman in een bakje geitenkwark
Kleinkunst
Try out
zaterdag 14 maart, 20:30 uur
2

Heel af en toe ontdek je iets wat er daarvoor nog niet was. Iets waarvan iedereen die het ziet, voelt dat het nieuw is. De eerste voorstelling van Herman in een bakje Geitenkwark was hier een lichtend voorbeeld van en nu zijn ze terug… met meer van hetzelfde! Als u geen idee heeft waar dit over gaat, des te beter.

Theatergroep Flint
Theater
matinee
zondag 15 maart, 15:00 uur
Het Romantisch Interbellum

Het gewone leven tijdens het Interbellum  was grauw. Maar in deze zelfde tijd maakten theater, muziek en beeldende kunsten een bloeitijd door in Berlijn. Humor en satire, gehuld in sigarettenrook en vermengd met politieke ideeën, gaven kleur het nachtleven.

Mugmetdegoudentand
Theater
vrijdag 20 maart, 20:30 uur
Kunsthart

Kunsthart is een nieuwe Nederlandse komedie over de directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes, onze
minister-president Mark Rutte, de wereldberoemde DJ Armin van Buuren en een afgevaardigde van de fietsersbond.  

Nachtgasten
Theater
Deventer Topstuk
zaterdag 21 maart, 20:30 uur
Mister Jones

Nachtgasten is: vechten op leven en dood met de allermooiste rollen. Deze keer met gastacteurs Erik van Muiswinkel, Harriet Stroet en Ward Kerremans!

Johanna ter Steege en Reinout Bussemaker
Theater
extra voorstelling!
dinsdag 24 maart, 20:30 uur
De liefde voorbij

Waarom mislukt een liefde? Vraag het de ene partner en de kans is groot dat hij/zij een andere reden noemt dan de ander – liefde en objectiviteit zijn nu eenmaal geen bondgenoten. Met De Liefde Voorbij schreef Pascal Rambert een indringend en confronterend toneelstuk over het einde van een relatie tussen een man en een vrouw. Eerst vertelt hij zijn versie van de gebeurtenissen, daarna is het haar beurt. Zijn verhaal is een rationele rechtvaardiging, dat van haar een emotionele hartenkreet. Maar hun onderwerp is hetzelfde: het einde van hun liefde.

Miss Molly & Me
Muziek
Try out
vrijdag 27 maart, 20:30 uur
Bonnie & Clyde

Miss Molly & Me komt met een nieuw theaterconcert! Het beruchte roversduo Bonnie & Clyde vormden de bron voor een berg nieuwe liedjes en verhalen. Dit gevreesde duo ging weliswaar het verkeerde pad op, maar in ieder geval niet het geijkte.

Servaes Nelissen
Theater
Try out
zaterdag 28 maart, 20:30 uur
Mijn vader was poppenspeler

In het depot van het Theaterinstituut staat een grote kast met ruim honderd poppen van poppenspeler Jan Nelissen. Als zijn zoon Servaes daar gaat kijken ziet hij tot zijn grote schrik dat er van de poppen niet veel meer over is. Hij besluit een voorstelling te maken waarin zijn vader 25 jaar na zijn dood nog een keer tot leven komt.

Unieke Zaken
Kindervoorstelling
4+
zondag 29 maart, 15:00 uur
Dit is geen droom

DIT IS GEEN DROOM speelt zich af in het atelier van een kunstschilder. Hij heeft net zijn nieuwste schilderij afgerond, hangt het op en gaat even naar buiten voor een wandeling. Zodra hij weg is, komen de schilderijen tot leven. Twee mannen met bolhoeden en een vrouw met een paraplu stappen uit hun schilderij de kamer in. Daar maken ze de vreemdste dingen mee. Er zijn onverklaarbare gebeurtenissen en er gaat van alles mis. Maar dan wordt er aan de deur gerammeld, de schilder is thuis!

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 1 april, 21:00 uur
Met gastsolist Ingolf Burkhardt (D) trompet

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals.

Cameretten
Cabaret
vrijdag 3 april, 20:30 uur
Finaletournee

Laat u verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers!

Stefan de Walle - Nationale Toneel
Theater
zaterdag 4 april, 20:30 uur
Op een mooie pinksterdag

Een man vertelt het verhaal van een stormachtige relatie en het noodlot dat hem trof. Hij trekt zijn sportschoenen aan en probeert letterlijk van alles weg te lopen. Maar door te rennen gaat hij weer ademen en wordt hij terug het leven in gedwongen. Op een mooie Pinksterdag is een ode aan hen die hun leven weer moeten oppakken na een immens verlies.

Keesen & Co
Theater
woensdag 8 april, 20:30 uur
Beton

‘Een boze komedie over vaders en zonen’

Een zoon komt op bezoek bij zijn bejaarde ouders. Dat gebeurt niet vaak want hij heeft geen goede verhouding met zijn vader. Jaren geleden zette hij zich woedend af tegen alles waar zijn vader voor stond. Tegen geld verdienen en alles wat ‘burgerlijk’ was. En al leidt hij inmiddels een geregeld bestaan, tussen hem en zijn vader is het nooit goed gekomen.

De Andersons
Muziek
vrijdag 10 april, 20:30 uur
In gesprek met mijn moordenaar

Vergeet The Killing, vergeet Stieg Larsson; de meest opzienbarende Scandinavische thriller is echt gebeurd.
Op 28 februari 1986 wordt de Zweedse premier Olof Palme neergeschoten. Ondanks het feit dat het dossier inmiddels 225 meter lang is, 130 mensen uit zichzelf hebben bekend en er honderden verdachten en theorieën zijn, is de moord vandaag de dag nog altijd niet opgelost.

De Nieuw Amsterdam
Theater
Deventer Topstuk
zaterdag 11 april, 20:30 uur
Pax Mama

PAX Mama
ik noem haar moeder
gewoon moeder
zoals ik haar altijd heb genoemd
zegt u ook maar moeder

Volksoperahuis
Theater
dinsdag 14 april, 20:30 uur
Hete peper

In Hete Peper reist de Nederlander Eric Coen voor het eerst in zijn leven naar Java. Hij bezoekt de resten van een suikerfabriek die decennialang werd gerund door zijn familie. Zijn vader is na de onafhankelijkheid van Indonesië naar Nederland vertrokken en heeft altijd gezwegen over zijn laatste jaren aldaar. Bij de restanten van de fabriek ontmoet Eric een stokoude Javaanse man die zijn vader gekend heeft. Maar ook hij hult zich in zwijgen. Door tussenkomst van de kleindochter van de oude Javaan, komen er echter toch fragmenten los van een heftige liefdesgeschiedenis. Langzaamaan tekent zich een verhaal af met een dramatische ontknoping.

ti-an-guis
Muziek
Deventer Internationaal
vrijdag 17 april, 20:30 uur

Het jonge wereldmuziekensemble ti-an-guis presenteert haar tweede programma. De leden van ti-an-guis zijn afkomstig uit Mexico, Brazilië, Portugal en Kroatië en ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Vanuit verschillende achtergronden werden zij in razend tempo een unieke eenheid. De innemende zangeres Lovorka is de ideale reisgids tijdens de swingende concerten van dit excellente kwintet.

Laura van Dolron
Theater
zaterdag 18 april, 20:30 uur
Mogelijkheden

Laura van Dolron en Rogier Schippers (o.a. Het Volksoperahuis) spelen Mogelijkheden (Constellations) van de jonge en zeer succesvolle Britse toneelschrijver Nick Payne voor het eerst in Nederland.

The Daily Telegraph schreef over het stuk dat in 2012 een hit was op West End: “Dit uitzonderlijke nieuwe romantische drama weet in een uur meer te vertellen dan de meeste toneelstukken in drie uur kunnen. Het is speels, intelligent en barst van de ideeën, maar heeft ook een krachtige ondertoon van emotie.” *****

Nico Arzbach, Roland Brunt & Peter Smit
Muziek
extra voorstelling! matinee!
zondag 19 april, 15:00 uur
Nieuw gezicht

In een twee keer vijftig minuten durende voorstelling spelen Nico Arzbach (gitarist De Dijk) en Roland Brunt (saxofonist De Dijk) liedjes van hun twee, in eigen beheer uitgebrachtte CD’s: “Zeilen Op Een Vreemde Zee” en “Nieuw Gezicht”
Tekstschrijver Peter Smit babbelt de liedjes hilarisch aan elkaar.
Enkele door Arzbach en Brunt gecomponeerde De Dijk-klassiekers zullen zeker niet vergeten worden.

Klaas van der Eerden
Cabaret
vrijdag 24 april, 20:30 uur

AFGELAST

Orkater i.s.m. Cello8tet
Theater
Deventer Topstuk - Deventer Schouwburg
donderdag 30 april, 20:00 uur
Een pure formaliteit

Topacteurs Pierre Bokma en Porgy Franssen staan voor het eerst samen op toneel, en wel in een muziektheatervoorstelling over twee mannen die elkaar onder de meest ongewone omstandigheden op de diepst mogelijke wijze leren kennen.

Tg BloodyMary
Theater
vrijdag 1 mei, 20:30 uur
Selma en Louise

Twee jeugdvriendinnen, Selma en Louise, hebben de provincie Overijssel na hun middelbare schooltijd snel achter zich gelaten. Allebei zijn ze vertrokken naar het Westen van het land en probeerden daar een volwassen leven op te bouwen. Nu, ruim 20 jaar later, ontmoeten ze elkaar weer naar aanleiding van het plotselinge overlijden van hun gemeenschappelijke jeugdliefde Steven.

Tim Fransen
Cabaret
Try out
zaterdag 2 mei, 20:30 uur
Het falliet van de moderne tijd

Een ongelooflijk grappig en slim joch met een uitdagende kijk op de wereld. Tijdens het Leids Cabaret Festival 2014 kreeg hij jury en publiek avond aan avond moeiteloos mee in zijn betoog.

PlanD
Kindervoorstelling
6+
zondag 3 mei, 15:00 uur
Zeehelden

Zeehelden gaat over een reis naar het onbekende. Het gaat over samenwerken, risico’s nemen en je angst overwinnen
om ergens te komen. Het vergt moed en kracht om de verleidingen van de moderne maatschappij te weerstaan.

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 6 mei, 21:00 uur
Met gastsolist Mike Boddé

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals.

Beppe Costa & Meral Polat
Theater
vrijdag 8 mei, 20:30 uur
Ochtendzee

OCHTENDZEE is een persoonlijk muzikaal verhaal over migratie – over dromen van een beter leven, over verscheurd zijn tussen twee culturen, over verlangen naar huis, over bouwen een aan nieuw leven. Dit uitgangspunt is verbonden met de persoonlijke geschiedenis van de twee vocalisten van Merals Harem: Beppe Costa is migrant, kwam midden jaren 80 naar Nederland uit Italië. Meral Polat is een Nederlandse met Koerdisch-Turkse wortels.

Silvester
Cabaret
zaterdag 9 mei, 20:30 uur
Regels zijn regels

Regels, je moet je er aan houden. Je kan ze breken. Je kan er schijt aan hebben. Je kan er naar leven. Je bent ze op dit moment zelfs aan het lezen. Regels. Wie verzint die ondingen en hoe bepalen ze ons leven? Sommigen van ons zijn er meeloper door geworden, anderen anarchisten. De grote vraag is: Wie ben jij?