Skip to Content

Eric Vaarzon Morel
Muziek
zaterdag 20 december, 20:30 uur
De Waterdrager

Eric Vaarzon Morel is … De Waterdrager – El aguador.
Het wonderbaarlijke leven van een Hollandse flamenco gitarist.

Uitgelezen Verhalen
Literair
extra voorstelling!
zaterdag 27 december, 20:00 uur
Met Johanna ter Steege, Ali Cifteci en Marijn Prakke

Literatuur ontmoet theater: bekende acteurs dragen de grappigste korte verhalen voor. Een komische aflevering van het Deventer initiatief Uitgelezen Verhalen. De acteurs Johanna ter Steege, Ali Cifteci en Marijn Prakke brengen een vrolijke mix van verhalen van onder meer Bob den Uyl, Lévi Weemoedt, Amy Bloom, L.H. Wiener, Eugen de Reuver en James Thurber. Tussen de verhalen door is er live muziek.

Marjolein Meijers
Kleinkunst
inclusief diner!
zondag 28 december, 19:00 uur
Hongerig Hart

‘Hongerig Hart’ is een muzikaal theaterdiner in drie gangen. Marjolein ‘Berini’ Meijers en haar muzikanten serveren samen met Restaurant Bouwkunde een programma waarin alles draait om eten. Drie verhalen vormen een aanstekelijke, uitdagende en hongerig makende culinaire reis naar een wereld, waar voedsel rechtstreeks toegang verschaft naar het hart.

Fuad Hassen
Cabaret
dinsdag 30 december, 20:30 uur
Pareidolia

Fuad werd geboren in Eritrea en vluchtte op 5-jarige leeftijd naar Den Bosch. Tijdens carnaval… De arme jongen…
En hij heet ook niet echt Fuad. In dit filmpje legt hij uit hoe dat zit…

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 7 januari, 21:00 uur
Met gastsolist Ludwig Nuss (trombone)

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals. Deze keer wordt de zestienkoppige band aangevuld met Ludwig Nuss (trombone).

Martijn Koning
Cabaret
Try out
vrijdag 9 januari, 20:30 uur
Koning Chaos

Grappig, scherp en absurd, bovenop de actualiteit. Een zijpad naar een bizar verhaal. Anekdotes die pijnlijk herkenbaar en altijd buitengewoon geestig zijn.
In de tweede avondvullende voorstelling van Martijn Koning staat chaos centraal.

Marike Jager
Muziek
Try out
zaterdag 10 januari, 20:30 uur
The Silent Song

Singer/songwriter Marike Jager is terug in het theater! U kent haar misschien van de prachtige Beatles cover ‘Come Together’ bij De Wereld Draait Door. Trouwe fans weten dat Marike telkens weer verrast en ook nu slaat ze een bijzondere weg in.

Zazí
Muziek
woensdag 14 januari, 20:30 uur
Sirene

Kom dichterbij. Nee, nog dichterbij. Zo dichtbij dat je alles hoort. Alles ziet. Voelt. Je kunt ze bijna aanraken. Maar pas op: hoe dichterbij je komt, hoe moeilijker je losraakt.

Joost Spijkers
Kleinkunst
Try out
vrijdag 16 januari, 20:30 uur
Spijkers!

Joost Spijkers (een van de Ashton Brothers) zingt, danst en vertelt in zijn eerste eigen voorstelling over zijn leven en liefdes tot nu toe. Een persoonlijk en openhartig muziektheater-avontuur even bizar als romantisch over leven en dood, oorlog en vrede, liefde en verlies. Om de schoonheid en de liefde te vieren.

Daniel Arends
Cabaret
Try out
donderdag 22 januari, 20:30 uur
Carte Blanche

Daniël Arends geeft zichzelf Carte Blanche. Een schone lei. Geen kaders, geen beperkingen. Alle luiken in het hoofd mogen open, alle krochten in de geest verkend. Om los te gaan en rauw te zijn. Het podium als vrijplaats voor schurende eerlijkheid en verbale agressie.

Daniel Arends
Cabaret
Try out
vrijdag 23 januari, 20:30 uur
Carte Blanche

Daniël Arends geeft zichzelf Carte Blanche. Een schone lei. Geen kaders, geen beperkingen. Alle luiken in het hoofd mogen open, alle krochten in de geest verkend. Om los te gaan en rauw te zijn. Het podium als vrijplaats voor schurende eerlijkheid en verbale agressie.

Helmert Woudenberg
Theater
Deventer Topstuk - Try out
zaterdag 24 januari, 20:30 uur
Kuyper en Wilhelmina

Eind negentiende eeuw krijgt Nederland zijn eerste regerende koningin: Wilhelmina, moeder van koningin Juliana, grootmoeder van koningin Beatrix.
 De eerste audiëntie van Abraham Kuyper, als beoogd minister-president, bij de jonge vorstin verloopt vlekkeloos. Althans ogenschijnlijk.

De Uitdaging
Muziek
zondag 25 januari, 15:00 uur
Tania Kross & Mola Syla

De Uitdaging is een muzikaal concept van pianist/componist Thijs Borsten waarmee hij al een aantal seizoenen met succes de podia in Nederland bezoekt.

Huub van der Lubbe
Muziek
dinsdag 27 januari, 20:30 uur
Een simpel verlangen

Huub van der Lubbe is zanger, liedschrijver, dichter. Vanavond komt hij zonder De Dijk, zonder Concordia, zonder band. Huub komt helemaal alleen.

Huub van der Lubbe
Muziek
woensdag 28 januari, 20:30 uur
Een simpel verlangen

Huub van der Lubbe is zanger, liedschrijver, dichter. Vanavond komt hij zonder De Dijk, zonder Concordia, zonder band. Huub komt helemaal alleen.

Gedichtendag
Literair
donderdag 29 januari, 20:00 uur
Met zingen is de liefde begonnen

Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet. Van middeleeuwse troubadours over rederijkers tot hedendaagse dichters; allemaal beschrijven zij de roerselen van het hart in lange volzinnen of in puntige aforismen.

Gratis
Mondo Leone
Kleinkunst
vrijdag 30 januari, 20:30 uur
De schat van Mondo Leone

Leon loste een schatkaart op die naar de verbergplaats van 100 goudstaven en de persoonlijke diamanten van Hitler zou leiden. Als hij gelijk heeft wil hij er niks van hebben, maar hij wil wel graag weten of zijn theorie klopt. Dus kocht hij een goud en diamantdetector en vertrok naar Beieren.

Nachtgasten
Theater
zaterdag 31 januari, 20:30 uur
Bedrog

We kennen het allemaal: we staan met een groep vrienden in een café en we smullen van het verhaal over die buurman die zijn huwelijk grondig verkloot heeft. Over dat stel waarvan we dachten dat ze voor altijd bij elkaar zouden blijven: maar zij blijkt opeens al maanden een affaire te hebben met een collega. In deze situatie spreekt iedereen er vaak schande van, maar we zijn allemaal als de dood dat het ons zelf zal overkomen. Als bedrogene. Of als bedrieger.

Wie Walvis
Kindervoorstelling
zondag 1 februari, 15:00 uur
Kraak (4+)

Het regent. Het regent al heel erg lang. Kraak, een stokoud mannetje zit in zijn huisje gemaakt van instrumenten te denken aan het leven dat hij ooit had met zijn vrouwtje. Ze is er niet meer. Kraak maakt muziek over zijn liefde. Hoe zong haar stem ook alweer? Hoe aaiden haar handen? Soms lijkt het even alsof zijn vrouwtje met hem meezingt. Ondertussen stroomt de regen gewoon naar binnen. En dan staat er plots iemand voor de deur.

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 4 februari, 21:00 uur
Met gastsolist...

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals.

Chris Chameleon
Muziek
vrijdag 6 februari, 20:30 uur
Die Weerkaatsing

De Zuid-Afrikaanse zanger Chris Chameleon heeft een bereik van vier octaven. Hij omschrijft zijn buitengewone zangstem als de belichaming van een man, een dier, een vrouw en een kind. In Chameleons solovoorstellingen in Nederland is zijn stemgeluid hét handelsmerk. In zijn nieuwe theaterconcert Die Weerkaatsing voegt hij er nog een stem aan toe, die van zangeres en actrice Daniella Deysel. Zij is één van Zuid-Afrika’s aanstormende poëzietalenten.

Beumer & Drost
Kindervoorstelling
Deventer Topstuk - Deventer Schouwburg
zondag 8 februari, 14:30 uur
Chuck & Charlene ( 8+)

Immens populair zijn ze, de zingende bankovervallers Chuck & Charlene, de Bonnie & Clyde van de Lage Landen. Na hun optredens bij diverse bankfilialen smelt het hart van de ruwste bolster tot een blanke pit; huilen notoire mensenhaters als kinderen en krijgen Chuck & Charlene van ontroerde bankmedewerkers al het geld uit de kluis.

Hans Visser & Irena Filipova
Muziek
woensdag 11 februari, 20:30 uur
Dr. Zhivago

Wie heeft niet de film Doctor Zhivago gezien? Een van de beste films van de 20ste eeuw. Of het gelijknamige boek gelezen dat werd bekroond met de Nobelprijs voor de literatuur?

Van Engelenburg Theaterproducties
Theater
vrijdag 13 februari, 20:30 uur
De Vrek - Molière

In deze karakterkomedie van Molière zien we hoe een man zijn menselijkheid verliest omdat hij de munt verkiest boven zijn zoon. De enige liefde die hij voelt is zijn liefde voor geld. Hij is rijk en lijkt succesvol, maar eindigt in eenzaamheid.

Eva Crutzen
Kleinkunst
zaterdag 14 februari, 20:30 uur
Bankzitten

In Bankzitten maak je kennis met verschillende mensen. Sommigen ken je, sommigen ben je. Met het schuim om onze mond en oogkleppen op sprinten we ons een slag in de rondte. Om erbij te horen, de eerste te zijn, jezelf onsterfelijk te maken. Of onsterfelijk belachelijk.

Theater Rast
Theater
vrijdag 20 februari, 20:30 uur
Gearge en Eran lossen de wereldvrede op

Een conflictkomedie over de Syrische Hollander George en de Israëlische Nederlander Eran. Twee acteurs die ooit toevallig in dezelfde productie, Hamlet terecht kwamen. Ze moesten samenwerken en spelen. Hun kostuum was zelfs één broek met drie pijpen,waar ze met z’n tweeën in moesten. Een Jood en een Arabier. Israël en Syrië waren nog nooit zo dicht bij elkaar.

Groots en Meeslepend
Theater
zaterdag 21 februari, 20:30 uur
Ludwig

LUDWIG gaat over koning Ludwig II van Beieren (1845-1886), de neef van keizerin Sisi. Ludwig II is heden ten dage vooral bekend door de vele krankzinnige bouwwerken die hij liet bouwen, waarvan kasteel Neuschwanstein (Duitslands grootste toeristische attractie) het bekendst is. Op dit bouwwerk baseerde Walt Disney zijn sprookjeskasteel.

De Uitdaging
Muziek
zondag 22 februari, 15:00 uur
Ernst Daniël Smit & Erminia Fernandez Cordoba

De Uitdaging is een muzikaal concept van pianist/componist Thijs Borsten waarmee hij al een aantal seizoenen met succes de podia in Nederland bezoekt.

Firma MES
Theater
vrijdag 27 februari, 20:30 uur
Troep

Een vastberaden vrouw op een keerpunt in haar leven. Drie twintigers die niet zonder smartphone kunnen. Een humoristisch en confronterend portret. IPhone, tablet, zonnebril, sneakers… Stel je voor dat je nog maar acht spullen had. Acht. Wat kies je? Welke spullen zijn bepalend voor wie je bent?

De Gemeenschap
Theater
zaterdag 28 februari, 20:30 uur
Stand up, lie down

Vijf homo’s denken dat ze leuk moeten zijn. Dapper en vol bravoure beginnen ze aan hun avondje bashing en grappenmakerij. In een tijd waar ‘alles zeggen wat je denkt’ steeds meer de norm is en we allemaal worden geacht een dikke huid en een met eelt bedekte ziel te hebben herinnert De Gemeenschap eraan dat een grote mond niet altijd een grote verdienste is.

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 4 maart, 21:00 uur
Met gastsolist...

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals.

Beatrice van der Poel
Muziek
vrijdag 6 maart, 20:30 uur
HeelHuids

Een warme gloedvolle stem. Met een rauw randje zingt Beatrice over de liefde, het afscheid en duivelse dillema’s… Beatrice werd door Maarten van Roozendaal aangespoord om in het Nederlands te gaan schrijven. Ze werkte o.a. met Paul de Munnik en vormt met Marcel de Groot een duo. Nu is haar derde album Heelhuids daar. 

Double Bill
Cabaret
zaterdag 7 maart, 20:30 uur
#aanstormend

#cabaret #muziek #stand-up
Zin in een avontuur?

Krokodil Theater
Kindervoorstelling
4+
zondag 8 maart, 15:00 uur
Over een kleine mol...

Een kleine mol, in de “grote” wereld, bijna blind en weerloos, heeft er genoeg van om gewoon zomaar over het hoofd te worden gezien! Vastberaden gaat hij op weg om zijn eigenwaarde en zijn eergevoel weer op poten te zetten. Kleine keutels, grote hopen, het was niet vaak zo interessant om zich met uitwerpselen bezig te houden.

Robert Jan Stips
Muziek
woensdag 11 maart, 20:30 uur
RJSolo

Robert Jan Stips was bij de geboorte van de Nederpop al vroeg van de partij met de vernieuwende bijdrage van zijn groep Supersister en is vandaag de dag nog altijd superactief met onder andere de Nits én zijn solo-programma RJSolo, waarmee hij aan de vleugel speelt, zingt en vertelt over al die songs en namen die voorbij komen.

Trouble Man / Frascati Producties / Sadettin Kirmiziyüs
Theater
vrijdag 13 maart, 20:30 uur
Hollandse Luchten II: Pandgenoten

Na Hollandse Luchten I: Jeremia zet Sadettin Kirmiziyüz zijn onderzoek naar hoe Nederlanders samenleven voort met de nieuwe voorstelling Hollandse Luchten II: Pandgenoten.

Herman in een bakje geitenkwark
Kleinkunst
Try out
zaterdag 14 maart, 20:30 uur
2

Heel af en toe ontdek je iets wat er daarvoor nog niet was. Iets waarvan iedereen die het ziet, voelt dat het nieuw is. De eerste voorstelling van Herman in een bakje Geitenkwark was hier een lichtend voorbeeld van en nu zijn ze terug… met meer van hetzelfde! Als u geen idee heeft waar dit over gaat, des te beter.

Theatergroep Flint
Theater
matinee
zondag 15 maart, 15:00 uur
Interbellum

In deze voorstelling gaan we terug naar het Duitsland (en Nederland) van de jaren ’20 en ’30: het Interbellum, de periode tussen de twee wereldoorlogen. Een roerig Duitsland met Berlijn als swingend middelpunt van een rijk en vrolijk uitgaansleven (ondanks de economische malaise).

Mugmetdegoudentand
Theater
vrijdag 20 maart, 20:30 uur
Kunsthart

Heel af en toe haalt kunst de voorpagina van de krant. Meestal niet omdat er iets van grote schoonheid tot stand is gekomen, maar vanwege een conflict tussen kunst en politiek. Kunsthart belicht drie van zulke berichten uit onze recente geschiedenis: De Mars der Beschaving tegen de kunstbezuinigingen, het gesteggel over de fietstunnel van het Rijksmuseum, en het niet vlekkeloos verlopen optreden van het Concertgebouworkest en Armin van Buuren tijdens de troonwisseling.

Nachtgasten
Theater
Deventer Topstuk
zaterdag 21 maart, 20:30 uur

Nachtgasten is: vechten op leven en dood met de allermooiste rollen.

Miss Molly & Me
Muziek
Try out
vrijdag 27 maart, 20:30 uur
Bonnie & Clyde

Miss Molly & Me komt met een nieuw theaterconcert! Het beruchte roversduo Bonnie & Clyde vormden de bron voor een berg nieuwe liedjes en verhalen. Dit gevreesde duo ging weliswaar het verkeerde pad op, maar in ieder geval niet het geijkte.

Servaes Nelissen
Theater
Try out
zaterdag 28 maart, 20:30 uur
Mijn vader was poppenspeler

In het depot van het Theaterinstituut staat een grote kast met ruim honderd poppen van poppenspeler Jan Nelissen. Als zijn zoon Servaes daar gaat kijken ziet hij tot zijn grote schrik dat er van de poppen niet veel meer over is. Hij besluit een voorstelling te maken waarin zijn vader 25 jaar na zijn dood nog een keer tot leven komt.

Unieke Zaken
Kindervoorstelling
4+
zondag 29 maart, 15:00 uur
Dit is geen droom

DIT IS GEEN DROOM speelt zich af in het atelier van een kunstschilder. Hij heeft net zijn nieuwste schilderij afgerond, hangt het op en gaat even naar buiten voor een wandeling. Zodra hij weg is, komen de schilderijen tot leven. Twee mannen met bolhoeden en een vrouw met een paraplu stappen uit hun schilderij de kamer in. Daar maken ze de vreemdste dingen mee. Er zijn onverklaarbare gebeurtenissen en er gaat van alles mis. Maar dan wordt er aan de deur gerammeld, de schilder is thuis!

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 1 april, 21:00 uur
Met gastsolist...

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals.

Cameretten
Cabaret
vrijdag 3 april, 20:30 uur
Finaletournee

Laat u verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers!

Stefan de Walle - Nationale Toneel
Theater
zaterdag 4 april, 20:30 uur
Op een mooie pinksterdag

Een man vertelt het verhaal van een stormachtige relatie en het noodlot dat hem trof. Hij trekt zijn sportschoenen aan en probeert letterlijk van alles weg te lopen. Maar door te rennen gaat hij weer ademen en wordt hij terug het leven in gedwongen. Op een mooie Pinksterdag is een ode aan hen die hun leven weer moeten oppakken na een immens verlies.

Keesen & Co
Theater
woensdag 8 april, 20:30 uur
Beton

‘Een boze komedie over vaders en zonen’

Een zoon komt op bezoek bij zijn bejaarde ouders. Dat gebeurt niet vaak want hij heeft geen goede verhouding met zijn vader. Jaren geleden zette hij zich woedend af tegen alles waar zijn vader voor stond. Tegen geld verdienen en alles wat ‘burgerlijk’ was. En al leidt hij inmiddels een geregeld bestaan, tussen hem en zijn vader is het nooit goed gekomen.

De Andersons
Muziek
vrijdag 10 april, 20:30 uur
In gesprek met mijn moordenaar

Vergeet The Killing, vergeet Stieg Larsson; de meest opzienbarende Scandinavische thriller is echt gebeurd.

De Nieuw Amsterdam
Theater
Deventer Topstuk
zaterdag 11 april, 20:30 uur
Pax Mama

Van een Islamitische moeder in Caïro via een Joodse moeder in Amsterdam,
 naar de moeder naast je aan tafel. Arnon Grunberg en Sabri Saad El Hamus onderzoeken niet alleen de rol van DE moeder maar vooral ook die van hun eigen moeder en waarom de band met haar zo speciaal is.

Volksoperahuis
Theater
dinsdag 14 april, 20:30 uur
Hete peper

Een vergeelde foto uit een familiealbum toont een Nederlandse soldaat die zijn geweer gericht houdt op een jong Indonesisch meisje uit de dessa. Ze is het liefje van een Hollander die, ondanks zijn afkomst, voor de onafhankelijkheid van Indonesië is gaan vechten. Jef Hofmeister, Indo van huis uit, nam het verhaal van Poncke Princen als uitgangspunt voor de nieuwe voorstelling van Het Volksoperahuis.

ti-an-guis
Muziek
Deventer Internationaal
vrijdag 17 april, 20:30 uur

Het jonge wereldmuziekensemble ti-an-guis presenteert haar tweede programma. De leden van ti-an-guis zijn afkomstig uit Mexico, Brazilië, Portugal en Kroatië en ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Vanuit verschillende achtergronden werden zij in razend tempo een unieke eenheid. De innemende zangeres Lovorka is de ideale reisgids tijdens de swingende concerten van dit excellente kwintet.

Laura van Dolron
Theater
zaterdag 18 april, 20:30 uur
Mogelijkheden

Laura van Dolron en Rogier Schippers (o.a. Het Volksoperahuis) spelen Mogelijkheden (Constellations) van de jonge en zeer succesvolle Britse toneelschrijver Nick Payne voor het eerst in Nederland.

Klaas van der Eerden
Cabaret
vrijdag 24 april, 20:30 uur

AFGELAST

Orkater i.s.m. Cello8tet
Theater
Deventer Topstuk - Deventer Schouwburg
donderdag 30 april, 20:00 uur
Een pure formaliteit

Topacteurs Pierre Bokma en Porgy Franssen staan voor het eerst samen op toneel, en wel in een muziektheatervoorstelling over twee mannen die elkaar onder de meest ongewone omstandigheden op de diepst mogelijke wijze leren kennen.

Tg BloodyMary
Theater
vrijdag 1 mei, 20:30 uur
Selma en Louise

Twee jeugdvriendinnen, Selma en Louise, hebben de provincie Overijssel na hun middelbare schooltijd snel achter zich gelaten. Allebei zijn ze vertrokken naar het Westen van het land en probeerden daar een volwassen leven op te bouwen. Nu, ruim 20 jaar later, ontmoeten ze elkaar weer naar aanleiding van het plotselinge overlijden van hun gemeenschappelijke jeugdliefde Steven.

Tim Fransen
Cabaret
Try out
zaterdag 2 mei, 20:30 uur
Het falliet van de moderne tijd

Een ongelooflijk grappig en slim joch met een uitdagende kijk op de wereld. Tijdens het Leids Cabaret Festival 2014 kreeg hij jury en publiek avond aan avond moeiteloos mee in zijn betoog.

PlanD
Kindervoorstelling
6+
zondag 3 mei, 15:00 uur
Zeehelden

Zeehelden gaat over een reis naar het onbekende. Het gaat over samenwerken, risico’s nemen en je angst overwinnen
om ergens te komen. Het vergt moed en kracht om de verleidingen van de moderne maatschappij te weerstaan.

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
woensdag 6 mei, 21:00 uur
Met gastsolist...

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals.

Beppe Costa & Meral Polat
Theater
vrijdag 8 mei, 20:30 uur
Merals Harem

Meral Polat, Beppe Costa en de mannen van meer dan duizend nachten bundelen hun muzikale en theatrale krachten in het theaterconcert MERALS HAREM. Merals Harem is een collectief van muzikanten dat, na een aantal jaar succesvol optreden, nu met een theatraal programma in de theaters van Nederland te zien zal zijn. Aan het hoofd een bloedmooie schone. Daaromheen haar harem, samengekomen om muziek te maken.

Silvester
Cabaret
zaterdag 9 mei, 20:30 uur
Regels zijn regels

Regels, je moet je er aan houden. Je kan ze breken. Je kan er schijt aan hebben. Je kan er naar leven. Je bent ze op dit moment zelfs aan het lezen. Regels. Wie verzint die ondingen en hoe bepalen ze ons leven? Sommigen van ons zijn er meeloper door geworden, anderen anarchisten. De grote vraag is: Wie ben jij?