Skip to Content

Fresku
Cabaret
Extra voorstelling!
vrijdag 6 mei, 20:30 uur
Welkom bij de Fresku show

En nu iedereen opgeflikkerd!

Roerig, zo kun je de eerste jaren van Roy Reymound noemen. Als kind van een Nederlandse moeder en een Antilliaanse vader groeide hij deels op in een compleet blank milieu in Eindhoven, maar ook een compleet donkere omgeving op Curaçao.

Hij droomde over een carrière in een artistiek beroep zoals zanger, tekenaar of schrijver, maar belandde, in de riemenfabriek van Eindhoven. In de pauzes schreef hij zijn rapteksten en na het werk maakt hij persiflerende filmpjes met zijn beste vriend Teemong. De filmpjes werden duizenden keren gedeeld op het internet en de typetjes die hij daar neerzette werden BN-ers. Hij zette een track op het internet en had binnen no time een platencontract op zak. Na vier jaar trouwe dienst bij de riemenfabriek besloot hij toch zijn droom achterna te gaan als de woordkunstenaar Fresku.

Frédérique Spigt
Muziek
zaterdag 7 mei, 20:30 uur
The Medicine Show

EXTRA VOORSTELLING

The Medicine Show was in Het Oude Westen in het Amerika van de 19e eeuw een geliefd fenomeen. Het reizende gezelschap bestond uit verhalenvertellers, goochelaars, muzikanten en niet te vergeten een dokter, of beter gezegd een charlatan, die tonic verkocht tegen alle denkbare ziektes en ongemakken: hoofdpijn, kiespijn, gewrichtspijn, de dokter wist raad met zijn magische elixir, zoals Frédérique raad weet met uw zielenpijn.

Millennium Jazz Orchestra
Muziek
Jazz / Bigband
woensdag 11 mei, 21:00 uur
Met Deborah J. Carter

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals. De zestienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland, wordt elk concert aangevuld met een nationale of internationale solist. Deze maand is dat zangeres Deborah J. Carter (USA)

Jasper van 't Hof 1/4tet
Muziek
Jazz
vrijdag 13 mei, 20:30 uur
No hard shoulder

De man uit Enschede die al vijfenveertig jaar zijn eigen compromisloze muziek maakt weet van geen ophouden. Jasper van ’t Hof (1947) heeft een imposant oeuvre waarin jazz, ‘freejazz’, rock, jazz-rock, elektronica, solopianoconcerten, wereldmuziek en kerkorgels samen komen. Hij speelde met grote namen uit de jazz: rietblazers Charlie Mariano & Archie Shepp, gitaristen Philip Catherine & Wim Overgaauw, drummers Pierre Courbois & Alphonse Mouzon. En ga zo nog maar even door.

Pierre Bokma, Olga Zuiderhoek e.a.
Theater
Deventer Topstuk- Deventer Schouwburg
zaterdag 21 mei, 20:00 uur
Koeien

Een boer, een boerin, het platteland en zes koeien. Een bijenkorf aan de hemel en de betoverende Almide, voor wie de boer dreigt te zwichten. Ziedaar de oer-Hollandse en licht surrealistische setting die Misha Mengelberg (1935) bedacht voor Koeien.

Met de teksten en de muziek van dit onvoltooide project hebben componist Guus Janssen en regisseur Cherry Duyns een voorstelling gemaakt die onmiskenbaar Mengelberg is. Pierre Bokma speelt een wonderlijk personage dat doet denken aan de maestro zelf, een van de grootste Nederlandse hedendaagse componisten.

Bouwkundekoor - Vermuyen & Friends
Muziek
zaterdag 25 juni, 21:00 uur
Zomerse Zaterdagavond

Op deze ongetwijfeld heerlijke Zomerse Zaterdagavond kunt u genieten van ons eigen Bouwkundekoor. Ze hebben voor deze gelegenheid Vermuyen & Friends uitgenodigd voor een fantastisch swingend optreden. Vermuyen & Friends is een strakke Soul, Jazz, Funk formatie uit Deventer.

Toegang is gratis! Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Gratis
Poëziefestival Het Tuinfeest
Literair
zaterdag 6 augustus, 16:00 uur

Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 30 dichters. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen.

Toonaangevende Nederlandse en Vlaamse dichters lezen hun gedichten en het publiek leert debutanten kennen. Een muzikaal programma zorgt voor de luchtige noot. In de theaterzaal van Theater Bouwkunde kunnen nieuwe presentatievormen van poëzie ontdekt worden.